Proběhla valná hromada ČAU (a Brdská stezka)

articlesJak již bylo avizováno předem, v sobotu 12. dubna 2014 se konala valná hromada ČAU, a to v odpoledních hodinách po skončení ultramaratonského závodu „Brdská stezka“. Program jednání byl rozdělen do dvou bloků, kdy prvý blok zahrnující vyhlášení výsledků Ultracupu probíhal za účasti široké veřejnosti ještě před vyhlášením výsledků Brdské stezky, zatímco druhý blok jednání proběhl již v rámci členské základny.

Využití časové prodlevy do vyhlášení Brdské stezky se ukázalo jako velmi výhodné pro vyhlášení Ultracupu 2014. Vždyť Ultracup jistě není jen záležitostí ČAU (tedy členů ČAU), ale celé české ultramaratonské veřejnosti, jak konec konců ukázal zájem o závody do tohoto poháru zahrnuté (celkem žebříček poháru Ultracup zahrnuje 298 běžců). Proto se vyhlášení poháru setkalo se značným zájmem všech přítomných. Ceny vyhlašoval a uděloval Daniel Orálek spolu s prezidentem ČAU Ottem Seitlem, takže měl jen problém s udělením 1. ceny mužů, protože diplom si musel předat do svých vlastních rukou. Pozitivní stránkou poháru byl také poměrně vysoký počet žen. Přítomní byli ujištěni, že pohár bude pokračovat i v roce 2014 a že právě proběhlá Brdská stezka je prvním ze závodů do nového ročníku zahrnutých.

Samozřejmě nejdůležitějším bodem valné hromady bylo zvolit výbor. Výsledkem je „staronový výbor“, jak již jeden z účastníků poznamenal, tedy ve složení Otto Seitl, Daniel Orálek, Jiří Bezrouk, Svatopluk Sedláček a Martin Hunčovský. Výboru pak již zbývá jen úkol zvolit si prezidenta. To, že je výbor „staronový“, bylo hodnoceno jako dobré i ne zcela dobré zároveň. Dobré proto, že tedy k činnosti dosavadního výboru nebyly výtky a má důvěru, ne až tak dobré proto, že se očekával jako žádoucí „nový vítr“, takže nezbude, aby onen nový vítr vzešel zevnitř výboru.

V diskusi pak byly již zmiňovány další plány, předběžná podoba poháru Ultracup 2014, otázkou je možná změna způsobu bodování. Diskutována byla i otázka členské základny ČAU.

Pokud jde o letošní Brdskou stezku, prvá 2 místa v absolutním pořadí patřila dvěma veteránům (do 49 let), členům ČAU, Radkovi Brunnerovi a Danovi Orálkovi. Jejich výkony jsou obdivuhodné mj. také proto, že jich bylo dosaženo navzdory zdravotním problémům a že byl překonán traťový rekord. 

Statistika

  • Uživatelů 2
  • Články 198
  • Počet zobrazení článků 1070659